Website laten maken kosten

maart 23, 2021

Comments

Hoeveel bedragen de kosten bij een WordPress website laten maken

Je wilt een WordPress site laten maken en je vraagt je af wat de kosten zijn. Als je dit gaat onderzoeken kom je normaliter uit tussen de 500 – 1000 euro voor een eenvoudige website met standaard functionaliteiten meestal gebouwd door klein webdesign bureau of een ZZP’er. Een website met meer functionaliteiten kost dit tussen de 1000 en 3000 euro. Je komt dan al gauw bij wat grotere webdesign bureaus terecht. Dat geldt zeker als je en zeer grote website wilt, want dan liggen de kosten tussen de 3000 en 15.000 euro.  

Maar waar zit dan het verschil in kosten?

Template

Voor een website die bijvoorbeeld 500 euro kost gebruikt men meestal een “standaard” template. Een template bestaat uit een aantal pagina’s met een bepaalde opmaak en bieden de mogelijkheden om dit aan te passen. Meestal zijn dit templates die een webdesign bureau koopt en dan zelf de pagina’s aanpast.

Als klant kun je die pagina’s dan vullen met tekst en afbeeldingen/video’s en klaar is de website. Meestal levert de klant de teksten en media aan en het webdesign bureau vult dan de pagina’s in. Een template is echter niet volledig aanpasbaar is. Je zit in een soort keurslijf. Je kunt wel bepaalde kanten op, maar er zijn grenzen.

Als je de voorbeelden bekijkt van andere klanten, dan zie je dat ze op elkaar lijken. De indeling van de pagina kan soms anders zijn en de opmaak zal verschillen, maar wezenlijke verschillen zijn er meestal niet te vinden.

Op zich is dat niet erg als je doel bijvoorbeeld is om een website te hebben als een soort digitaal visitekaartje.

Lay-outs

Andere webdesign bureaus, zoals wij, gebruiken lay-outs om snel websites te kunnen bouwen. Lay-outs zijn geen templates want ze zijn volledig aanpasbaar. Dit betekent echter wel dat in de meeste gevallen de kosten iets hoger zullen uitvallen, omdat de ervaring leert dat de klant net iets meer wil dan alleen de standaard. De klant wil zich onderscheiden van andere klanten.

Maatwerk

Maakwerk is duurder dan een website die gebaseerd is op een template of een lay-out. Alle wensen en eisen worden eerst geïnventariseerd en het doel van de website moet duidelijk zijn. Daarna begint de bouw van de website. Elke pagina moet vanaf nul worden opgebouwd. Dit kost dus veel tijd en dus geld. Meestal wordt maatwerk ingezet voor de grotere websites. Bij hele grote websites krijg je te maken een ontwikkelteam. Meestal bestaande uit een projectleider, interaction designer, visual designer, ontwikkelaars en testers. Je begrijpt dat de kosten dan meer zullen bedragen dan 15.000 euro. 

Uren en tarief

De kosten voor het maken van een website hebben ook te maken met de hoeveelheid uren die nodig zijn om een website te maken. Hoe sneller dit gebeurt hoe minder uren er besteed worden hoe goedkoper het is. Ook het uurtarief speelt een rol. Een ervaren webdesigner zal sneller een website kunnen maken, maar daar staat tegenover dat het uurtarief hoger zal zijn dan bij webdesigner die minder ervaring heeft.  Uurtarieven liggen tussen de 40 – 90 euro.

Moet ik alleen op de kosten letten bij het maken van website?

Het antwoord is Nee. Let niet alleen op de kosten, uiteraard zeer belangrijk, maar ook welke ondersteuning het webdesign bureau biedt na het opleveren van de website. Hebben ze ervaring in jouw branche. Bellen ze van tevoren op om je aanvraag door te spreken, stellen ze de juiste vragen en denken ze met je mee. Allemaal aspecten die je mee moet wegen in je beslissing. Soms is het ook het gevoel wat op een of ander reden een rol speelt.

FAQ

Hieronder een aantal vragen die vaak worden gesteld.

Wat kost het om een website te bouwen?

Zoals aangegeven varieren de prijzen van € 500 tot > €15000. Dit is afhankelijk van welke functionaliteiten er gebouwd moeten worden. Je zal echter ook rekening moeten houden met de jaarlijkse kosten voor een domeinnaam en hosting. Zeker als je een snelle website wilt, zal je een goede hosting moeten nemen, en dat is niet goedkoop.

Is een WordPress website gratis?

Het gebruik van WordPress is gratis. WordPress is een open source project en hierbij zijn veel personen bij betrokken. Het zal dus altijd gratis blijven, althans dat hopen wij. Om een WordPress website te maken zal je een thema en plugins moeten installeren. Sommige zijn gratis, voor andere moet je betalen.

Hoe kan ik WordPress installeren?

Je zal een hostingpakket moeten kopen bij een hostingpartij. Bij de meeste zijn er tools beschikbaar waarmee je WordPress kunt installeren. Soms ook voor starters. Hierbij worden er bepaalde plugins al voor je geïnstalleerd.

Related Posts

Private Blog Network

Private Blog Network

Wat is een Private Blog Network (PBN)? Een BPN is een netwerk van websites die alleen tot doel heeft om te linken naar één bepaalde website, om zo de autoriteit van die website te beïnvloeden. Stel dat een PBN 40 websites bevat. Een website ontvangt dan 40 links....

Snelheid van je website meten

Snelheid van je website meten

Je hebt de 8 tips om je website sneller te maken uitgevoerd en nu wil je zien wat de resultaten hiervan zijn. Er zijn verschillende gratis tools om dit te meten: Google Pagespeed Insight Pingdom Tools GT metrix Webpagetest Google Pagespeed Insight Hiermee kun je de...

8 Tips om je wordpress website te versnellen

8 Tips om je wordpress website te versnellen

Volgens Google zal een bezoeker een website verlaten als deze langer laadt dan 3 seconden. Als een website er lang over doet om te laden, zal dit ook een effect hebben op de ranking van de website, omdat zoekmachines willen dat bezoekers snel de website kunnen...

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This